بسم الله الرّحمن الرّحیم
قبل از شروع به بیان عرفانهای نوظهور لازم میدانیم چند نکته را به عنوان مقدمه عرض کنیم:
1- اهمیت و ضرورت بحث :با مرور بر حوادث تاریخ در میابیم هر ازچند گاهی گروهائی بنام عرفان ومعنویت در دنیا سر بر آورده (خصوصا در کشور اسلامی ایران)
و زمینه گمراهی انسانها را فراهم میکنند فلذا بر آن شدیم تا با این حرکت مسموم که در راس آن امریکا وصهیونیسم هستند با اطلاع رسانی و نقد منفصانه مقابله کنیم.
2- علل پیدایش :با صنعتی شدن و پیشرفت بشر خلاء معنوی دربین جوامع بشری بوجود آمد و عده ای از فرصت استفاده نموده و بازار عرفان های نو ظهور را رونق دادند و با کمک فضای مجازی عقائد شخصی خود را به سرعت در سرتاسر دنیا منتشر کردند.
3- پیشینه عرفانهای نو ظهور :پیشینه این نوع از عرفانها به بعد از جنگ جهانی دوم برمیگردد.
4- مبانی فکری :الف اومانیسم: در اومانیسم به دو اصل تاکید شده است 1. انسان محورهستی است و لذت های جسمانی هدف نهائی فعالیت های بشری به شمار میرود 2. آدمی باید برای رسیدن به سعادت تنها بر استعدادهای درونی خویش تکیه کند و نیاز به تعالیم دینی ندارد.
ب سکولاریسم :به معنای دخالت ندادن دین درشئون مختلف زندگی اجتماعی انسان .در این باره در آینده بیشتر مطلب خدمت دوستان ارائه خواهیم نمود.
ج هندوئیسم :هندوئیسم شکل تکامل یافته آنیسم یا جان پرستی است که معتقد هستند همه مظاهر طبیعت روح داردو ستایش می شود قابل ذکر است که بیشتر عرفانهای شرقی همچون سای بابا ،رام الله و...که امروره در بازار معنویت دروغین به میدان آمده امد ار آموزهای هندوئی تاثیر گرفته اند.
5- انواع عرفانها
از آنجا که بعضی از این عرفانها منشا غربی وبعضی شرقی دارند میتوان آنها را به دو دسته تقسیم نمود :الف غربی مانند شیطان پرستی، سرخپوستی ساحری، جریان کوئیلوو...که ار ابزارهائی همچون مواد مخدر، ترویج اباحه گری و عرفان سکولار مخاطبان خود را جذب میکنند.
ب شرقی مانند اشو، دالائی لاما، رام الله و... که با اعتقاد به اینکه فرد با هر دین و مذهب میتواند از آنان پیروی کند و به حسب ظاهر در کنار دین، تعالیم مسموم خود را به مخاطب خود ارائه میدهد.
انشاءالله در آینده به طور تفصیل در مورد تک تک این نوع از عرفان ها مطالبی را ارائه میکنیم.
ادامه دارد ...
جهت دانلود مقاله اینجا کلیک کنید. |