بسم الله الرّحمن الرّحیم
یکی از عناوین مهمی که در تاریخ اسلام بعد از مسئلة عید غدیر خم ونصب خلافت أمیرالمؤمنین (علیه السلام) که در تاخت و تاز و قلم فرسایی اکثریت قریب به اتفاق علماء اسلام اعم از تشیع و تسنن که مافوق حد تواتر قرار گرفته است حدیث الطیر المشوی که برای شخص حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) اتفاق افتاه است که مضافاً بر مسئلة غدیر خم با این حدیث هم اثبات خلافت و جانشینی بلا فصل أمیر المؤمنان علی (علیه السلام) را در معرض استدلال قرار می دهند .
این جانب قسمتی از متن حدیث را که از طریق علماء اهل تسنن نقل شده است را برای خوانندگان محترم بیان می نمایم . این قسمت را شخصی به نام سفینه خادم حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آ له و سلم) نقل می کند .
سفینه گفته : یک بانویی از بانوان انصار دو پرنده بریان شده را در داخل دو قرص نان به رسول الله هدیة کردند و در منزل رسول الله غیر از من و أنس بن مالک هیچ کس نبود . رسول الله آمدند و خواستار غذا شدند عرض کردم یا رسول الله حقیقتاً یکی از زنان انصار برای شما هدیه ای آورده است و من دو پرنده بریان شده را به محضر حضرت رسول تقدیم کردم ، پیامبر اسلام دست به دعا برداشته و فرمودند پروردگارا بهترین خلقی که در محضر تو و در پیش رسول تو می باشد او را به من برسان (یعنی با من شریک غذا شده و من این طعام را فقط با او تناول کنم) .
سفینه می گوید بعد از مدتی یک وقت شنیدم درب منزل رسول الله آرام آرام می زند ، از پشت در صدا زدم کیست ؟ جواب آمد : أبو الحسن .
دوباره درب را زد (البته با صدا) پیامبر خاتم رسول الله فرمودند کیست این شخص درب را می زند ؟ سفینه می گوید : گفتم علی بن أبی طالب (علیه السلام) رسول اکرم فرمودند درب را برای او باز کن پس من درب را باز کردم .
رسول الله آن طعام را با أمیر المؤمنین (منحصراً با علی بن أبیطالب ) تناول فرمودند . البته در بعضی از مستندات شیعة آمده است بعد از ورود أمیر مؤمنان و هم غذا شدن او با پیامبر خاتم دیگران هم از آن طعام میل نمودند .
از این سند فهمیده می شود منظور رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) معرفی أحب الخلق إلی الله و إلی رسوله بوده و بیان جانشینی بعد از خود بوده نه تناول طعام منحصراً با أمیر المؤمنین (علیه السلام) که دیگران از آن تناول نکنند .
این نقل از طریق سفینه بوده و از طریق انس بن مالک نیز این حدیث شریف به صورت دامنه دار و مفصل و موسع نقل شده است ،کسانی که تمایل دارند اسناد این حدیث را به همراه متن این حدیث شریف به دست آورند به کتاب «قصه الطیر المشوي» مؤلف جناب {حجة الإسلام شیخ محمد جواد محمودی} مراجعه فرمایند .
در این راستا اشعار ذیل را تقدیم حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می نمایم ...
برای دانلود فایل الکترونیکی مقاله (پی دی اف) به صفحه آخر مراجعه فرمایید. |