چهارشنبه ١٠ خرداد ١٤٠٢
فارسی : الفارسیه : Persianعربی : العربیه : Arabicانگلیسی : الانجلیزیه : English
آخرین مفالات
پاریس قربانی تکفیر
سید ابوالفضل حسینی
بررسی ریشه های ایدئولوژیک حوادث تروریستی پاریس
بعد از حوادث فرانسه بسیاری از تحلیلگران داخلی مثل همیشه، ریشه این حمله ها را صرفا از نگاه سیاسی مورد بررسی قرار دادند و حمایتهای غرب از این گروهها را دلیل رشد این گروهها و قوت گرفتن آنها دانستند. البته این تحلیل تا حدود زیادی صحیح و قابل قبول است اما آنچه در این زمان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و وظیفه ما است که آن را گوشزد کنیم، بررسی ریشه های ایدئولوژیک این حوادث است.
 ١٩:٣٤ - سه شنبه ٢٦ آبان ١٣٩٤ - نظرات : ٠متن کامل >>
هیس! دخترها فریاد نمی زنند
چ
بشارت به یک شهروند هزاره سوم
بوسیدن روی ماه
همرنگ جماعت!
از ماست که بر ماست
یادگیری شرطی
طهارت نفس و درک معارف قرآن
شرطی سازی کنشگر
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
نظرسنجی
نظرسنجي غير فعال مي باشد
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 4406
 بازدید امروز : 259
 کل بازدید : 2471022
 زمان بازدید : 0.4375
تصدیق یا تکذیب
تصدیق یا تکذیب

 منبع : پایگاه علمی تحقیقاتی مغناطیس

 نويسنده : مهدی یاوری    ایمیل : reyhanah83@yahoo.com

 نوشته شده در تاريخ : 1392/04/02   ( آخرين ويرايش : 1392/07/27 )

بسم الله الرّحمن الرّحیم

چنانکه مي دانيم اشخاص جليل القدر و مورد وثوق و اعتماد، در حکايات بسياري که از حد تواتر هم گذشته است، تشرّف بسياري را به فيض حضور انور حضرت مهدي عج الله تعالی فرجه الشریف نقل نموده اند که با سندهاي معتبر، در کتابهاي مشهور ثبت و ضبط است.

در همين عصر خودمان نيز برخي به اين سعادت عظمي نايل گرديده اند، با اينکه در توقيع صادر به نام جناب «علي بن محمد سمري» نايب چهارم از «نواب اربعه» در عصر غيبت صغري، اعلام شده است که: «وقعت الغيبة التامة فلا ظهور الاّ بعد إذن الله تعالي ذکره... وسيأتي لشيعتي من يدعي المشاهدة قبل خروج السفياني والصيحة وهو کذاب مفتر... غيبت کامل آغاز شده و هر کس پيش از «خروج سفياني» و «صيحه آسماني» ادعاي مشاهده نمايد، کذّاب و مفتري است».بنا بر اين چون آن حکايات به هيچ وجه قابل خدشه نيست، اين توقيع را چگونه بايد تفسير کرد؟

اما در جواب باید گفت :اين توقيع، اعلام پايان يافتن «غيبت صغري» و شروع «غيبت کبري» است در آن به جناب «علي بن محمد سمري» ـ رضوان الله عليه ـ امر شده است که به احدي وصيت ننمايد که بعد از او قائم مقام او و نايب خاص باشد.

و نيز اعلام صريح بطلان ادعاي افرادي است که در غيبت کبري، ادعاي نيابت و سفارت خاصه و وساطت بين امام عليه السلام و مردم مي نمايند.

بنابر اين، چنانکه بعضي بزرگان هم فرموده اند، ممکن است مراد از اينکه «مدّعي مشاهده» کذاب و مفتري خوانده شده است، کساني باشند که ادعاي نيابت کنند و بخواهند با دعوي مشاهده و شرفيابي، خود را واسطه بين امام و مردم معرفي نمايند؛ و همين حکايات و وقوع تشرف اشخاص به خدمت آن حضرت هم، قرينه  و دليل است براينکه در اين توقيع، نفي مطلق مشاهده و شرفيابي مراد نيست، بلکه مقصود نفي ادعائي است که دليل بر تعيين شخص خاصي به نيابت باشد.

و ممکن است مراد از توقيه مذکور نفي ادعاي اختياري بودن مشاهده و ارتباط باشد؛ يعني اگر کسي مشاهده و ارتباط را به اختيار خود ادعا کند، به اين صورت که هر وقت بخواهد خدمت امام عليه السلام شرفياب مي شود، يا ارتباط پيدا مي کند، کذّاب و مُفتري است و اين ادعاء از احدي در غيبت کبري پذيرفته نيست، يا اينکه چنين کسي که اين سمت را به راستي داشته باشد، پيدا نخواهد شد؛ و اگر هم کسي آن را دارا باشد، از ديگران مکتوم مي دارد، و به کسي اظهار و افشا نمي نمايد.

علاوه بر اين، پيرامون اين توقيع، توضيحات ديگري نيز علماي اعلام داده اند و در کتابهائي مثل «جنة المأوي» مرحوم محدث نوري نقل شده است.

اجمالاً با اين توقيع، در آن همه حکايات و وقايع مشهور و متواتر نمي توان خدشه نمود، و بر حسب سند نيز، ترجيح با اين حکايات است.

اگر خواننده عزيز، خود به کتابهائي مثل نجم الثاقب رجوع نمايد، مي بيند که در اين حکايات، وقايعي است که هرگز شخص عاقل در صحت آنها نمي تواند شک کند.

بنابراين، هم شرفيابي اشخاص به حضور آن حضرت ثابت است و هم کذب و بطلان ادعاي کساني که در غيبت کبري ادعاي سفارت و نيابت خاصّه و وساطت بين آن حضرت و مردم را مي نمايند، معلوم است.

 

جهت دانلود مقاله اینجا کلیک کنید.

تمامی حقوق این سایت محفوظ می باشد.درج مطالب باذکر منبع بلامانع است
All rights are reserved.
راه اندازی، اجرا و بروزرسانی: توسعه اطلاعات سحرگاه (متين تايم) بهار 1392     Powered by: MatinTime (Development of Information) 2013