بسم الله الرّحمن الرّحیم
اعتقاد به امامت بعد از پيامبر اسلام (صلي الله عليه وآله) و اعتقاد به الهي بودن منصب، با اعتقاد به ختم نبوت در تضاد ميباشد.
جواب:
وجوب اطاعت از رسول، ضمن اينكه مسئلهاي شرعي است و قرآن به آن اشاره نموده است، يك مسئله عقلي هم است؛ زيرا عقل انسان گواهي ميدهد كه براي بقا و سعادت اجتماع دو چیز لازم است:1) قوانيني که طور زندگی در آن مشخص باشد.2) مجری که توان اجرا این قوانین را داشته باشد و در صورت لزوم تفسیر از قوانین و تبصرهای آن را بیان کند. یعنی اگر بهترین قانون باشد ولی مجری ناشی باشد هیچ به درد نمی خورد همچنین اگر عادل ترین وبرترین مجری نیز باشد ولی قانون نداشته باشد دردی دوا نمی کند . این قاعده عقلی است و منحصر به زمانی نمی باشد زیرا قواعد عقلی تخصیص بردار نیستند (مثلا نمی شود گفت در اینجا دو دو تا می شود پنج تا).
به هر حال همه می دانند قرآن همان قانون اسلام است ومجریش نیز پیامبر (صلي الله عليه وآله).حال سؤال این است ضمانت اسلام به عنوان دین جاودانه برای اجرای این قانون ،بعد از پیامبر (صلي الله عليه وآله) چیست؟
از طرف دیگر باید دانست که اسلام هر کس را پیشنهاد کند باید همانند پیامبر (صلي الله عليه وآله) معصوم باشد تا در اجرا دچار اشتباه نشود و اعتماد دیگران نیز از او سلب نشود .همچنین این مجری باید عالمیت جهت تفسیر قرآن ، مديریت جهت اداره جامعه، و شجاع بودن برای اجرا حدود آن هم در حد اعلا داشته باشد تا همان مسيري را كه پيامبرپيموده، بپیماید؛ ومسلما تشخیص چنین کسی از عهده دیگران خارج است ؛ از اين روست که قرآن كريم براي اداره جامعه و اجراي دستورات سعادت بخش اسلام ، اولي الامر را پس از پيامبر (صلي الله عليه وآله) به عنوان رهبر، واجب الاطاعه ميداند.
حال به سؤال بر می گردیم در کجا مورد نقض با خاتمیت مشاهده شد.در خاتمه می گو ییم پیامبر (صلي الله عليه وآله) کسی است که وحی شریعت بر اونازل می شده که بعد از ایشان کاملا منقطع شده که اینرا خود ائمه شیعه بیش از همگان بیان نمودند.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ (سوره نساء آیه 59).البته بعضی مناقشاتی در مورد اولی الامر داشته اند که رجوع شود به تفسیر المیزان ج4 ص642.
جهت مطالعه بیشتر به آموزش عقاید آیت الله مصباح ص 304رجوع شود.
جهت دانلود مقاله اینجا کلیک کنید. |