سید ابوالفضل حسینی بررسی ریشه های ایدئولوژیک حوادث تروریستی پاریس بعد از حوادث فرانسه بسیاری از تحلیلگران داخلی مثل همیشه، ریشه این حمله ها را صرفا از نگاه سیاسی مورد بررسی قرار دادند و حمایتهای غرب از این گروهها را دلیل رشد این گروهها و قوت گرفتن آنها دانستند. البته این تحلیل تا حدود زیادی صحیح و قابل قبول است اما آنچه در این زمان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و وظیفه ما است که آن را گوشزد کنیم، بررسی ریشه های ایدئولوژیک این حوادث است.
دین از پشت شیشه منبع : پایگاه علمی و تحقیقاتی مغناطیس نويسنده : محمد دادسرشت تهرانیایمیل : hamdel85@yahoo.com نوشته شده در تاريخ : 1392/04/03 ( آخرين ويرايش : 1392/07/27 )
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در اوائل قرن بیستم و ابتدای قرن بیست و یکم به پخش برنامه های دینی از طریق ماهواره توجه بسیار شد. در این دوره ماهواره جای اعزام مبلغ به کشورهای دوردست را گرفت و از هند تا اروپا و از امریکای لاتین تا ایالات متحده امریکا با پخش تعالیم و سرگرمی های دینی، کثیری از مردم، مخاطب این ابزار تبلیغی جدید شدند. آمارها نشان می دهند که در امریکا بیشتر بزرگسالان از طریق رادیو و تلوزیون در معرض تعالیم دینی مسیحیت قرار می گیرند. در این کشور حدود چهل و سه درصد از بزرگسالان برنامه های تلوزیون مسیحی را مشاهده می کنند. هر چند حساب آماری دقیقی برای دیگر مناطق جهان همچون ایران در دسترس نیست، اما حضور فراگیر برنامه های دینی روی ماهواره گواه این حقیقت است که پخش ماهواره ای تعالیم ادیان برای متولیان هر دین اهمیت بسیاری یافته است. اهمیت بررسی شبکه های ماهواره ای دینی بررسی شبکه های ماهواره ای دینی از جهات مختلفی مهم و با اهمیت هستند که به اختصار به برخی از آن ها اشاره می شود: 1. شبکه های دینی ماهواره ای با تبلیغ عقاید الاهیاتی و شعائر و مناسک دینی مد نظر خود و بعضا با تخریب عقاید دینی ادیان بومی در جوامع مخاطب، باعث تاثیرگذاری الاهیاتی در میان مخاطبانی می شوند که معمولا از پیشینه دینی متفاوتی برخوردارند. معرفی این شبکه ها و شناخت گرایش های دینی و نحوه تاثیرگذاری آن ها در جوامع می تواند به متخصصان الاهیات کمک نماید تا تحلیل دقیق تری از فعالیت های تبلیغی دیگر ادیان و تاثیرات دینی آن ها در جامعه داشته باشند و مواضعی آگاهانه در این خصوص اتخاذ نمایند. 2. شبکه های ماهواره ای دینی هر چند به ظاهر ماهیتشان دینی است؛ اما در پس این ماهیت برخی از مقاصد سیاسی را نیز دنبال می کنند که معرفی و شناخت این شبکه ها می تواند به پژوهشگران علوم سیاسی و روابط بین الملل و عامه مردم کمک نماید تا دید بازتری نسبت به زوایای برخی جزئیات سیاسی جهانی منطقه ای داشته باشند. 3. شبکه های دینی ماهواره ای با تیلیغ گرایش دینی مد نظر خود باعث تاثیرگذاری دینی - فرهنگی در جوامع دیگر می شوند و ارزش های فرهنگ دینی جامعه ای را به جوامع دیگر منتقل می کنند. ر.ک: احمد شاکر نژاد، مطالعه موردی شبکه های تله اوانجلیسم، 1389