بسم الله الرّحمن الرّحیم
دردسر والدین (نکاتی در مورد کودک و تلویزیون)
با فراگیری تلویزیون در خانه ها، سوالی که امروز ه ذهن والدین را درگیر خود نموده است، چگونگی کنترل و یا کم کردن تاثیر تلویزیون بر کودکان است. نکات زیر در پاسخ این سوال ارائه می شود:
1- برای تلویزیون دیدن محدودیت داشته باشیم یعنی والدین باید دیدن برنامه های خشونت آمیز، دلهره آور و هراسناک را که موجب بروز اختلالت روانی در کودک می شود را کنترل کنند و تا جایی که امکان دارد مانع مشاهده آنها شوند.
2- برای تلوزیون دیدن زمان تعیین کنیم یعنی با توجه به اثرات مخربی تماشای زیاد تلویزیون، زمان تلویزیون دیدن کودک را روزانه حداکثر دو ساعت قرار دهیم.
3- محرکهایی که در تلوزیون به نمایش در می آید در صورتی تاثیر فراوانی دارد که مستمرا کودک با آنها در ارتباط باشد پس باید از استمرار محرکهای دیداری-شنیداری تلویزیون جلوگیری کنیم.
4- با هم ببینیم. همراه کودکمان به تماشای برنامههای مخصوص کودکان بپردازیم تا برنامه ها را رصد کنیم
5- با کودکانمان هنگام دیدن برنامه های تلویزیونی صحبت کنیم و در مورد محتوایی که کودک تماشا نموده است مانند اهداف پیامهای تجاری، اهداف برنامههای کودک، پویانماییها و ... و ارزیابی آنها با لحن های گوناگون همچون لحن طنزگونه و ... سخن بگوییم.
6- سعی کنیم آموزشهای مثبت تلویزیون را در خانه به صورت تمرین پیگیری کنیم تا کودک در مقابل تلیزیون فعال باشد.
7- میتوان با پخش برنامههای ویدیویی مناسب توسط دستگاه های خانگی، تماشای این برنامهها را جایگزین برنامههای نامناسب و یا نامتناسب با فزرزندان کنیم.
8- اجازه بدهیم کودک، هیجاناتی را که از تلویزیون دریافت نموده است تخلیه کند. مثلا بعد از دیدن کاتون فوتبالیست ها با او ورزش کنیم.
9- اوقات فراغت کودکمان را به تناسب، بین اموری همچون دیدن تلویزیون، بازی فکری، ورزش و استفاده از محیط بازی همچون پارک تقسیم کنیم.
10- کودکان باید فقط برنامههای مقطع سنی خود را ببینند و حتی الامکان از دیدن برنامههای بزرگسالان پرهیز کنند پس برای آنها این موضوع را توضیح دهیم و براین مساله ثابت قدم باشیم.
11- مجریان و عواملی همچون عروسکگردان در برنامههای خردسالان باید شمرده سخن بگویند و از استفاده لغات سخت و یا سرعت گفتار پرهیز کنند بنابراین اگر برنامه ای این موضوع را رغایت نمی کند بهتر است که ما با تکرار کلمات کم کاری آنها را جبران کنیم
12- برای کودکمان توضیح دهیم که ساعت تلویزیون دیدن بزرگترها و کودکان متفاوت است پس نمی شود که همیشه در کنار ما تلویزیون ببیند.
13- در مورد برنامه های تلویزیونی کودک با همسرمان نیز گفتگو کنیم .
فایل PDF این مقاله را از اینجا دانلود فرمایید
|