سید ابوالفضل حسینی بررسی ریشه های ایدئولوژیک حوادث تروریستی پاریس بعد از حوادث فرانسه بسیاری از تحلیلگران داخلی مثل همیشه، ریشه این حمله ها را صرفا از نگاه سیاسی مورد بررسی قرار دادند و حمایتهای غرب از این گروهها را دلیل رشد این گروهها و قوت گرفتن آنها دانستند. البته این تحلیل تا حدود زیادی صحیح و قابل قبول است اما آنچه در این زمان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و وظیفه ما است که آن را گوشزد کنیم، بررسی ریشه های ایدئولوژیک این حوادث است.
ببین و یاد بگیر منبع : سایت علمی تحقیقاتی مغناطیس نويسنده : نفیسه مقیسهایمیل : hamdel87@yahoo.com نوشته شده در تاريخ : 1392/10/10
بسم الله الرّحمن الرّحیم
ببین و یادبگیر
گر چه بسیاری از یادگیریهای ما بر اثر برخورد مستقیم با محیط –به شکل یادگیری شرطی سازی کلاسیک و کنشگر- حاصل میشود، اما شکل دیگری از یادگیری نیز وجود دارد که به گونهای غیرمستقیم اتفاق میافتد؛ به این معنا که گاهی صرف مشاهده رفتار همسالان، والدین یا آموزگار ممکن است خزانه اطلاعات رفتاری مشاهده گر را توسعه دهد و او را با گروه جدیدی از رفتارها آشنا سازد. (سقای بیریا و همکاران، 1385، ج2، ص: 555).
یادگیری مشاهدهای که به آن تقلید یا الگوبرداری نیز گفته میشود، مشاهده و تقلید رفتار دیگران است. و نه تنها جلوی یادگیری آزمون و خطایی را میگیرد بلکه در بسیاری از موارد، خیلی کمتر از یادگیری کنشگر، وقت می گیرد.(سانتراک، 1387، ج2، ص:397) به بیان ساده میتوان گفت تقلید یا الگوپذیری وقتی اتفاق میافتد که کودکان رفتار تازهای را از طریق مشاهده فردی دیگری که به انجام آن رفتار اشتغال دارد یاد بگیرند. بندورا در این زمینه میگوید: "تقلید در حقیقت نوعی فعالیت مربوط به پردازش اطلاعات است و همزمان با مشاهداتی که کودک از جهان اطراف خود دارد، اطلاعاتی به مجموعه داشتههای شناختی او راه یافته و مورد پردازش قرار میگیرد، که بعدها الگویی برای عمل او خواهد داشت" (سقای بیریا و همکاران، ج2، ص: 557).
قرآن کریم نیز یادگیری از راه تقلید را از راههایی میداند که انسان از طریق آن، طرز برخورد مناسب و صحیح با محیط و همچنین روشهای منطقی حل مشکل را میآموزد و موفق به حل مشکلات خود می شود.[1]
یادگیری مشاهدهای شامل چهار فرایند اصلی است. اولین فرایند توجه مشاهدهگر به الگوهاست. دومین فرایند آن است که کودک اطلاعات به دست آمده را به کد تبدیل کند و به خاطر بسپارد تا هنگام بازیابی به سادگی به آنها دست یابد. تولید به تقلیدکردن اعمال الگو اطلاق میشود که سومین فرایند یادگیری مشاهدهای است. چه بسا کودکی به الگو توجه پیدا کرده و اطلاعات را رمزگردانی نیز کرده باشد اما به علت محدودیتهای رشدی خود نتواند آنان را بازسازی کند. تقویت، تشویق یا شرایط برانگیزاننده آخرین مؤلفه این نوع یادگیری است (سانتراک، 1387، ج2، ص:397، کدیور، 1390، ص: 132 و سقای بیریا و همکاران، 1385، ج2، ص:562)
[1]. آیاتی که داستان قابیل و درماندگی وی در پنهان سازی جسد برادرش مطرح میشود و قابیل با مشاهده پنهانسازی پرنده، از وی الگوگیری کرده و جسد برادرش را پنهان می نماید -المائدة : 31 فَبَعَثَ اللَّهُ غُراباً يَبْحَثُ فِي الْأَرْضِ لِيُرِيَهُ كَيْفَ يُواري سَوْأَةَ أَخيهِ قالَ يا وَيْلَتى أَ عَجَزْتُ أَنْ أَكُونَ مِثْلَ هذَا الْغُرابِ فَأُوارِيَ سَوْأَةَ أَخي ...- (سقایبیریا و همکاران، 1385، ج2، ص: 555).
امتیازدهی
تمامی حقوق این سایت محفوظ می باشد.درج مطالب باذکر منبع بلامانع است
All rights are reserved.
راه اندازی، اجرا و بروزرسانی: توسعه اطلاعات سحرگاه(متين تايم) بهار 1392 Powered by: MatinTime(Development of Information) 2013