سید ابوالفضل حسینی بررسی ریشه های ایدئولوژیک حوادث تروریستی پاریس بعد از حوادث فرانسه بسیاری از تحلیلگران داخلی مثل همیشه، ریشه این حمله ها را صرفا از نگاه سیاسی مورد بررسی قرار دادند و حمایتهای غرب از این گروهها را دلیل رشد این گروهها و قوت گرفتن آنها دانستند. البته این تحلیل تا حدود زیادی صحیح و قابل قبول است اما آنچه در این زمان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و وظیفه ما است که آن را گوشزد کنیم، بررسی ریشه های ایدئولوژیک این حوادث است.
از ماست که بر ماست منبع : سایت علمی تحقیقاتی مغناطیس نويسنده : محمد حامد دادسرشت تهرانیایمیل : hamdel85@yahoo.com نوشته شده در تاريخ : 1393/04/01
بسم الله الرّحمن الرّحیم
از ماست که بر ماست!
بررسی فیلم رسوایی
افسانه –شاکردوست- دختری جنوب شهری است که همراه خانوادهاش در محلهای فقرنشین زندگی میکند. او در محله، بسیار بدنام است و به علت بدهیهای مالی پدرش تحت فشار طلبکاران نیز قرار دارد. در این میان حاجی بازاری ریاکار-شریفی نیا-، به بهانه طلب پدرش میخواهد او را به صیغه خود در آورد. افسانه پس از دزدیدن سفتههای پدرش از حاجی، در حین فرار با روحانی زاهدی –اکبر عبدی- آشنا میشود اما این روحانی در مسیر کمک به افسانه، خود دچار مشکلاتی میگردد...
برخی معتقدند که فیلم سلیقه و نظر سازنده است و بر این اساس جای نقد ندارد. در مقابل این نظر می توان اول توجه نمود که هر اندیشهای قابلیت بررسی را دارد و دوم آنکه اگر در معرض عموم قرار گرفت و بعد اجتماعی پیدا کرد می تواند حداقل بر ناهشیار افراد تاثیر گذارد و رفتارها، افکار و احساسات آنها را تغییر دهد. وقتی اندیشههای القا شده در یک فیلم از جنبههای گوناگون مورد بررسی و با اصول صحیح کنکاش میشود میتوان عیار صحت آنها را سنجید. سوم آنکه زمانی سلیقه و افکار هر شخص مورد احترام است که در صدد القای آن به دیگران آن هم در فضای ناعادلانه یکطرفه رسانه نباشد. بر این اساس می توان با استفاده از خود فیلم به اثبات نظرات سازنده پی برد و به بررسی آن اقدام نمود.
رسوایی که چهارمین فیلم سینمایی دهنمکی است با تئوری ساده برخی عوام مبنی بر قهر با خدا و اولیای او شروع می شود و با دلقک نشان دادن فقیر به جهت کسب درآمد ادامه پیدا میکند. رسوایی که ادامه مستند قدیمی فقر و فحشای ده نمکی است می خواهد با طراحی لباس تناقض نمای مانتو و شلوار آبی و روسری و کفش قرمز همراه با آرایش غلیظ افسانه به ریشه بی عفتی یعنی همان فقر اشاره کند. در این میان با اجرای دیالوگهای بازارچه پس از برخورد افسانه و میرزا و ... به عامل تخریب جامعه در پس پرده بیحجابی اشاره میکند. هدف نهایی فیلم طبق گفته سازنده آن خدمت به روحانیت و نشان دادن ظرفیتهای این گروه از جامعه است. او در گفتگوی خود بیان می کند که با شناخت کامل از روحانیت و عرفان دست به ساخت این اثر زده است.