چهارشنبه ١٠ خرداد ١٤٠٢
فارسی : الفارسیه : Persianعربی : العربیه : Arabicانگلیسی : الانجلیزیه : English
آخرین مفالات
پاریس قربانی تکفیر
سید ابوالفضل حسینی
بررسی ریشه های ایدئولوژیک حوادث تروریستی پاریس
بعد از حوادث فرانسه بسیاری از تحلیلگران داخلی مثل همیشه، ریشه این حمله ها را صرفا از نگاه سیاسی مورد بررسی قرار دادند و حمایتهای غرب از این گروهها را دلیل رشد این گروهها و قوت گرفتن آنها دانستند. البته این تحلیل تا حدود زیادی صحیح و قابل قبول است اما آنچه در این زمان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و وظیفه ما است که آن را گوشزد کنیم، بررسی ریشه های ایدئولوژیک این حوادث است.
 ١٩:٣٤ - سه شنبه ٢٦ آبان ١٣٩٤ - نظرات : ٠متن کامل >>
هیس! دخترها فریاد نمی زنند
چ
بشارت به یک شهروند هزاره سوم
بوسیدن روی ماه
همرنگ جماعت!
از ماست که بر ماست
یادگیری شرطی
طهارت نفس و درک معارف قرآن
شرطی سازی کنشگر
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
نظرسنجی
نظرسنجي غير فعال مي باشد
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 3584
 بازدید امروز : 329
 کل بازدید : 2471092
 زمان بازدید : 0.1406
همرنگ جماعت !
همرنگ جماعت!

 منبع : سایت علمی تحقیقاتی مغناطیس

 نويسنده : محمد حامد دادسرشت تهرانی    ایمیل : hamdel85@yahoo.com

 نوشته شده در تاريخ : 1393/04/02  

بسم الله الرّحمن الرّحیم

 

همرنگ جماعت!

آیا برای تکنولوژی ماهواره آمده ایم؟

آنچه تلویزیون و اساساً رسانه های تصویری را از باقی رسانه ها متمایز می کند نمایش تصویر است. تصویر در خوش بینانه ترین حالت نشان دهنده جزیی از واقعیت خارجی است و مخاطب در اینکه چه جزیی انتخاب و به نمایش درآید نقشی ندارد! البته همیشه تصویر واقع نما نیست بلکه معمولا واقعیت ها در تصاویر ساخته و به خورد مخاطب داده می شود.

بازنمایی در تصویر یعنی به جای آنکه تصاویر را شبیه ما بسازند؛ تصاویر با ما کاری می کند که شبیه آنان باشیم! شبکه های تلویزیونی ماهواره ای مهم‏ترین هدفشان معرفی دنیایی است که در آن همه از فرهنگ واحد و متناسب با صاحب رسانه تبعیت کنند. بر همین لحاظ تمام برنامه های ماهواره ای اعم از خبری، فیلم، مستند و ... در پی معرفی و زیبا نمایی مدرنیسم هستند و غرب را به عنوان رهبر فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به جهانیان می شناسانند. و این همان استحاله فرهنگ بومی هر تمدنی است که در این چند سال اتفاق افتاده است. کیمونوی ژاپنی با همین فرایند به کت و شلوار و کت و دامن تبدیل شد و سامورایی ها از بین رفتند.

در مثال ایرانی خودمان باید از کم رنگ شدن مردانگی و عیاری نام برد و از روند رو به رشد متلاشی شدن خانواده های گرم ایرانی و طلاق های عاطفی یا حقوقی! با این بی دقتی ها انتقام جویی می تواند جای بخشش را پر کند و کینه و نفرت به جای عشق بنشیند و هزاران ارزش و هنجار دیگر کم کم و آهسته از میان ما رخت بر ببندد!  مگر آنکه با ورود هر تکنولوژی از خودمان بپرسیم آیا هر تکنولوژی ای برای همه لازم است؟ و آیا ما برای استفاده از این تکنولوژی آماده ایم؟ و آیا دفترچه راهنمای فرهنگی آن نیز همچون دفترچه راهنمای کاربری آن ارائه می شود؟ و ده ها نکته و توجه دیگر که ما هشیارانه یا ناهشیارانه درگیر آنان می شویم و هستیم و هیچ گاه  در مورد آن فکر نمی کنیم تا دوباره نوش دارو بعد از مرگ سهراب نشود.

 

فایل PDF این مقاله را از اینجا دانلود فرمایید

 

امتیازدهی
تمامی حقوق این سایت محفوظ می باشد.درج مطالب باذکر منبع بلامانع است
All rights are reserved.
راه اندازی، اجرا و بروزرسانی: توسعه اطلاعات سحرگاه (متين تايم) بهار 1392     Powered by: MatinTime (Development of Information) 2013